Kawasaki KLX250S

Rampesykkel, leketøy eller grusracer. Kjært barn har mange navn. Det som i hvert fall er sikkert er at man ikke trenger 1000 kubikk for å ha det moro på 2 hjul.

KLX 250 S
KLX 250 S

 

Sommeren 2015 kjøpte jeg en ny Kawasaki KLX250S hos MC-Partner på Skedsmokorset. Bakgrunnen for kjøpet var at jeg hadde lyst på en letthåndterlig sykkel for bruk på turer utenfor allfarvei. De såkalte grusgrendte strøk. Egentlig var jeg på jakt etter en sykkel med litt mer motor, men skulle jeg ha Kawasaki så var KLX250S det eneste alternativet.

250 kubikk og 22 hestekrefter er for lite i de fleste tilfeller. Enkelt og greit. Når man har kjørt i mange år med mange forskjellige motorsykler, har man vendt seg til mer krefter. Man har  blitt bortskjemt med rask akselerasjon og kjapp respons. Men man har også vendt seg til høy vekt og kompliserte kjøreegenskaper.

Men så kommer man til et punkt der man begynner å tenke annerledes. For mitt vedkommende var jeg nysgjerrig på om det gikk an å ha det gøy på en liten sykkel med nettopp 250 kubikk og 22 hester. Og jeg har funnet ut at svaret absolutt er JA.

Trikset er å bruke sykkelen til de riktige turene på de riktige veiene. Slik som de følgende bildene viser:

 

IMG_0061

 

IMG_0056

 

IMG_0178

 

Det er på de dårligste grusveiene den lille sykkelen virkelig briljerer. Gjerne med full oppakning. På veier der 138 kg tomvekt er viktigere enn mange hestekrefter. Og i strøk der et bensinforbruk på 0,25 l/mil er viktigere enn 0-100 tider.